Russische clubs missen deadline en lopen Europees voetbal mis

Russische clubs zijn maand te laat en hoeven niet te rekenen op Europees voetbal

23 februari om 16:49
Laatste update: 23 februari om 16:53

Russische clubs hoeven voorlopig nog niet te rekenen op Europees voetbal. De teams waren te laat met het indienen van hun beroep bij het sporttribunaal CAS. Daardoor kijkt de organisatie niet meer om naar het appel van de teams en lopen ze hun kans op de Europese competities mis.

In Genève werd door het CAS bekendgemaakt dat de Russische clubs hun beroep te laat ingediend hadden. Op 13 januari was de deadline, terwijl de Russen pas een kleine maand later over de brug kwamen. Dat komt ze duur te staan, want het CAS gaat de zaak niet meer behandelen. Dat melden verschillende media.

Sinds de militaire inval in Oekraïne worden de Russen buiten alle toernooien gehouden, zowel de nationale ploeg als de clubs uit de competitie. De Russische voetbalbond is al vaker naar het CAS gestapt. In november dienden ook de clubs al een beroep in. Dit werd destijds afgewezen. Ruim een jaar geleden werd door de UEFA en de FIFA bepaald dat de clubs geen deel mochten nemen aan Europese toernooien, vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne.