Marcel Brands woedend

Brands woedend na incident met dwaze PSV-supporter: 'Erger dan uitschakeling'

23 februari om 21:50
Laatste update: 23 februari om 22:15

Marcel Brands heeft woedend gereageerd na het incident in de slotfase tijdens PSV - Sevilla. Een supporter van de Eindhovenaren kwam het veld op en viel Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aan.

"Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod", aldus Brands, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Hij dupeert ook PSV en alle andere supporters." De algemeen directeur van PSV is furieus. "Ik vind dit moment erger dan de uitschakeling. Hoort totaal niet bij PSV."

Het incident voltrok zich in de absolute slotfase. De supporter kwam het veld op en viel de keeper, die zijn belager van zich af wist te weren, aan. Een behoorlijke straf ligt nu in het verschiet voor de Eindhovenaren. De UEFA treedt doorgaans immers heel hard op tegen dit soort incidenten. 

Ook Sevilla-trainer Jorge Sampaoli sprak zich na afloop al uit over het opmerkelijke voorval. "Deze dingen mogen niet gebeuren, de wedstrijd had eerder moeten eindigen. Wij verdienden het om door te gaan en er was te veel geweld", aldus de oefenmeester.