Marcus Rashford onzeker voor League Cup-finale tegen Newcastle United

Tegenvaller dreigt voor United: Rashford twijfelgeval voor League Cup-finale

24 februari 2023 om 15:59

Manchester United moet het komende zondag in de League Cup-finale tegen Newcastle United mogelijk stellen zonder Marcus Rashford. De aanvaller werd donderdagavond in de Europa League-return tegen FC Barcelona wegens een blessure naar de kant gehaald door manager Erik ten Hag.

"We moeten afwachten voordat we het met honderd procent zekerheid kunnen vaststellen", aldus Ten Hag, die de pers daags na de 2-1 overwinning op Barcelona te woord stond. Rashford, die in bloedvorm is en dit seizoen al veertien competitietreffers maakte, plaatste op social media een foto van zichzelf waarop te zien is hoe hij van het veld strompelt. 

Minder onduidelijkheid is er omtrent Anthony Martial. Hij is er zondag sowieso niet bij als United de eerste prijs in zes jaar tijd kan pakken. Toen wonnen The Mancunians zowel de League Cup en de Europa League, door Ajax in de finale met 0-2 te verslaan. "Het is nog geen succes, maar een weg naar succes. Zondag hebben we een kans op succes. Als je om vier prijzen speelt heb je een brede selectie nodig en kun je het niet met elf spelers, qua belasting niet maar ook niet vanuit tactisch oogpunt."

De aftrap van United - Newcastle is zondag om 17.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley.