Slot blij met prestaties Erik ten Hag bij Manchester United

Slot onder de indruk van Ten Hag: 'Geweldig voor Nederlandse trainersgilde'

25 februari om 08:57
Laatste update: 25 februari om 08:59

Arne Slot is onder de indruk van Erik ten Hag, die de laatste weken uitstekend presteert met Manchester United. De trainer van Feyenoord zag donderdagavond hoe de Nederlandse manager FC Barcelona uitschakelde in de Europa League (2-1).

Slot geniet van een afstandje van United, dat nog nog vier prijzen kan winnen dit seizoen. "Het is sowieso een mooie ontwikkeling in het voetbal dat veel clubs leuk voetbal spelen. Erik doet het geweldig en dat is voor het complete Nederlandse trainersgilde fantastisch", aldus Slot op de persconferentie van vrijdagmiddag in aanloop naar het uitduel van Feyenoord met Fortuna Sittard. 

"Het heeft best lang geduurd voordat een aantal grote trainers uit Nederland een opvolger kreeg", vervolgt Slot. "Dat lijkt me nu met Ten Hag wel het geval. Zeker de manier waarop het gebeurt en hoe lovend erover wordt gesproken, is voor mij en alle Nederlanders een positieve ontwikkeling."

De 44-jarige oefenmeester keek donderdagavond tegelijkertijd naar United - Barcelona en Union Berlin - Ajax. De twee duels lagen op het gebied van intensiteit ver uit elkaar, zag ook Slot. "Maar dat moet van twee ploegen komen. Bij United speelden beide ploegen aanvallend. Dan is er ook meer intensiteit. Union Berlin verdedigt compact. Dan krijg je minder intensiteit."