Haye heeft vol vertrouwen in overwinning op Feyenoord: 'Hebben al wat laten zien'

Haye heeft vol vertrouwen in overwinning op Feyenoord: 'Hebben al wat laten zien'

1 maart om 18:43

Thom Haye heeft vol vertrouwen in een overwinning van SC Heerenveen tegen Feyenoord woensdagavond. De middenvelder is een veteraan in het bekertoernooi en wil nu ook met zijn huidige ploeg ver komen.

Haye speelde bij NAC toen Feyenoord ze in 2020 met ruime cijfers versloeg. De middenvelder weet dus hoe de Rotterdammers spelen in het bekertoernooi. "Ik heb met NAC Breda, toen we nog in de eerste divisie speelden, de halve finale gehaald", herhaalt Haye Leeuwarder Courant. "We gingen hard onderuit, 7-1. Maar daarvoor schakelden we AZ uit. Geweldige ervaring. Ik zei deze week nog tegen de jongens: volgens mij ben ik nog nooit eerder dan de kwartfinale uitgeschakeld. Ik vind het bekertoernooi altijd heel leuk."

SC Heerenveen speelde wel al twee keer tegen Feyenoord dit seizoen. In Rotterdam bleef het 0-0, maar twee weken geleden werd er in eigen huis met 2-1 verloren. Volgens Haye zijn die uitslagen niet te vergelijken met de wedstrijd van woensdag. "Het wordt sowieso een andere wedstrijd dan toen. Ik heb het gevoel dat we meer stootkracht hebben dan toen in de competitiewedstrijd. Toen sleepten we er trouwens nog bijna een gelijkspel uit. Wat dat betreft hebben we laten zien dat er dingen mogelijk zijn. Ik acht ons niet kansloos."