Nieuwe OneLove-actie in Klassieker-weekend, opnieuw verzoek voor aanvoerders

Nieuwe OneLove-actie in Klassieker-weekend, opnieuw verzoek voor aanvoerders

02-03-2023 12:52 Laatste update: 18:31
188

Over 2,5 week is het weer de bedoeling dat de aanvoerders in het betaalde voetbal gaan spelen met de OneLove-band. In november zag de KNVB nog af van een OneLove-campagne vanwege de ophef die was ontstaan.

In het Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-weekend van 17, 18 en 19 maart voert de KNVB een nieuwe OneLove-campagne. In dat weekend wordt onder meer De Klassieker gespeeld. De voetbaldbond wil deze keer aandacht vragen voor racisme en discriminatie. De KNVB gaat nog in gesprek met alle clubs over de precieze invulling van de actie, maar duidelijk is wel dat de aanvoerders verzocht wordt om te spelen met de OneLove-band.

Alle captains mogen opnieuw zelf bepalen of ze de band ook echt gaan dragen of niet. In oktober ontstond er nog veel ophef, toen de KNVB ook met een OneLove-actie kwam. Orkun Kökcü droeg de speciale band niet uit geloofsovertuiging, terwijl Excelsior-verdediger Redouan El Yaakoubi koos voor een band met het woord 'respect' erop. Voor november besloot de KNVB daarom nog af te zien van een nieuwe OneLove-actie. De bond was toen bang dat 'de nadruk' niet op verbinding, maar 'op andere zaken' zou komen te liggen, zei een woordvoerder.