Van Bommel mag zich met scorende Janssen opmaken voor finale Belgische beker

02-03-2023 23:50
29

Mark van Bommel heeft donderdag met Royal Antwerp FC op bloedstollende wijze de finale van de Belgische beker gehaald. Tegen Union Sint-Gillis maakte Vincent Janssen het enige doelpunt van de wedstrijd, maar uiteindelijk moest na het verlies in de heenwedstrijd de winnaar door strafschoppen worden gekozen. KV Mechelen, de ploeg die eerder dit seizoen Danny Buijs ontsloeg, wacht in de finale.

Na de heenwedstrijd waarin Union met 1-0 wist te winnen was het alles of niets voor Royal Antwerp FC, dat absoluut moest scoren en winnen om door te stoten naar de bekerfinale. Van Bommel begon de wedstrijd met de Nederlanders Calvin Stengs, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Janssen in de basiself.

De thuisploeg begon al vroeg met veel druk zetten en wilde Union meteen bij de keel grijpen. Dat lukte ook eventjes, met enkele kansen voor Antwerp tot gevolg. Bij Union dacht men vooral aan die nul en kwamen er amper aanvallen uit. Bij de tegenstander stond Bart Nieuwkoop in de basis en mocht PSV-huurling Yorbe Vertessen invallen. Voor rust vielen er geen goals en bleef de stand 0-0, een eindstand waarmee Antwerp uit het bekertoernooi zou liggen

Antwerp bleef na rust op zoek naar die belangrijke goal en die kwam er uiteindelijk ook. De wedstrijd was tien minuten ver in de tweede helft toen Janssen een vrije trap knap in de bovenhoek wist te krullen. Antwerp kreeg daarna nog meer kansen om het binnen negentig minuten af te maken. De grootste was voor Antwerp-aanvaller Kerk, die oog in oog kwam te staan met de doelman van Union. Hij werkte zijn inzet over het doel.

Het bleef 1-0, waardoor er verlengingen aan te pas moesten komen. In die extra tijd was het wel spannend, maar werd er weinig op doel geschoten. Uiteindelijk moesten strafschoppen uitkomst bieden en daarin liet de ploeg van Van Bommel zien het sterkst te zijn. Door twee missers van Union Sint-Gillis staat de Nederlander met zijn ploeg in de finale van de Belgische beker tegen KV Mechelen, de ploeg van oud-trainer Danny Buijs.