Van Bommel dankt landgenoten: Antwerp profiteert van misstap Genk

18-02-2023 18:38
3

Royal Antwerp FC heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van KAS Eupen. Coach Mark van Bommel mag twee landgenoten dankbaar zijn: Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp scoorden voor The Great Old.

Antwerp brak de wedstrijd na 38 minuten open, nadat Gyrano Kerk naar de grond was gewerkt door Loïc Bessilé. De ploeg van Van Bommel kreeg een strafschop en Eupen moest met tien man verder na een VAR-ingreep. Janssen benutte het buitenkansje: 1-0. Nog voor rust gooide Ekkelenkamp de wedstrijd in het slot door beheerst binnen te tikken.

De dubbele voorsprong maakte de tweede helft zo goed als overbodig. Antwerp maakte geen aanstalten meer om verder uit te lopen, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Antwerp loopt zodoende iets in op koploper KRC Genk, dat vrijdag niet wist te winnen van KV Mechelen. Het verschil is nog tien punten.