Isak Määttä reageert op rode kaart

Hoofdrolspeler Määttä reageert op controversiële rode kaart: 'Niet met opzet'

5 maart om 12:14
Laatste update: 5 maart om 12:38

Isak Määttä heeft gereageerd op de controversiële rode kaart die scheidsrechter Joey Kooij hem zaterdagavond presenteerde tijdens Feyenoord - FC Groningen. De verdediger van de bezoekers kreeg zijn tweede gele prent nadat hij de bal tegen Alireza Jahanbakhsh aanschoot.

Het incident voltrok zich na 52 minuten spelen. Groningen hield daarna nog lang stand, maar kreeg in de slotfase via Oussama Idrissi alsnog de 1-0 om de oren. Määtta baalt enorm van het besluit van Kooij. "Ik heb het niet met opzet gedaan. Eerst hadden we een duel en daarna wilde ik de bal wegschoppen, maar hij lag voor me", aldus de linksback na afloop tegenover de NOS

De intentie van Määttä was om de bal weg te schieten, maar de Noor raakte Jahanbakhsh in zijn maag. "Dat was niet opzettelijk. Het had geen gele kaart moeten zijn. De bal was ook nog in het spel. Het was geen opzet en dus was het heel frustrerend."

Het moment heeft veel stof doen laten opwaaien. Groningen-trainer Dennis van der Ree liet na afloop bij ESPN ook al weten geïrriteerd te zijn vanwege de rode kaart.