KNVB rechtvaardigt beslissing Kooij: tweede geel voor onsportief gedrag

KNVB geeft verklaring voor controversieel moment Feyenoord-Groningen

6 maart om 16:57

Joey Kooij gaf Isak Määttä zaterdag een tweede gele kaart vanwege 'onsportief gedrag', zegt de KNVB. De bond gaf dit aan in het Algemeen Dagblad, als reactie op de controverse rondom zijn beslissing. De scheidsrechter floot de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord.

De beslissing van Kooij leverde een boel kritiek en onbegrip op, voornamelijk uit het kamp van FC Groningen. De bank van de club was vol ongeloof toen hun speler Määttä van het veld werd gestuurd. De KNVB verklaarde de tweede geel als een gevolg van 'onsportief gedrag', meldt het AD. Oussama Idrissi maakte de winnende goal (1-0) in de 88e minuut van de wedstrijd, wat volgens coach Dennis van der Ree niet was gelukt zonder de rode kaart. "Feyenoord kreeg de wedstrijd in de schoot geworpen", zegt de oefenmeester.

Van der Ree stelt dat de Trots van het Noorden bestolen is. "Volgens mij was dit een gewoon duel. Jahanbakhsh viel en Isak (Määttä, red) probeerde via hem een ingooi te krijgen. Daar krijgt hij dan zijn tweede gele kaart en dus rood voor. Ik heb echter niet gehoord dat er op dat moment al gefloten was, het spel ging gewoon door. De grensrechter vlagde ook voor een ingooi", aldus een ontstelde Van der Ree.