Weghorst komt met verklaring na ophef in Engelse media: 'Normaal reageer ik niet'

Weghorst komt met verklaring na ophef in Engelse media: 'Normaal reageer ik niet'

7 maart om 19:17
Laatste update: 7 maart om 21:18

Wout Weghorst voelt zich geroepen om te reageren, naar aanleiding van ophef in de Engelse media. Op beelden is te zien dat Weghorst voor het duel met Liverpool het logo van The Reds aanraakte in de catacomben.

'Normaal gesproken reageer ik nooit op verhalen in de media, maar nu doe ik het wel, omdat jullie supporters zo belangrijk voor mij zijn. Ik wil de video verduidelijken die momenteel rondgaat. Ik weet dat Virgil (Van Dijk, red.) altijd het logo aanraakt en de enige intentie die ik had was om hem ervan te weerhouden het logo aan te raken, om hem wat op te fokken voor de wedstrijd', aldus Weghorst op Instagram.

Het moment rond Weghorst wordt breed uitgemeten in de Engelse pers, omdat de spits ooit zijn lof voor Liverpool uitsprak. 'Als kind was ik altijd supporter van FC Twente en nu ben ik een trotse speler van Manchester United, mijn loyaliteit voor deze geweldige club kan niet in twijfel worden getrokken. Zondag was een vreselijke dag voor ons, we doen nu alles om het in de komende weken recht te zetten.'