Groningen in protest tegen rode kaart Määttä: 'In onze ogen compleet onredelijk'

Rode kaart Määttä tegen Feyenoord krijgt staartje: 'Compleet onredelijk'

8 maart 2023 om 11:24
Laatste update: 8 maart 2023 om 11:43

FC Groningen gaat in beroep tegen de schorsing van Isak Määttä. De Trots van het Noorden heeft bij de KNVB protest aangetekend tegen de rode kaart van de Noorse linkervleugelverdediger, die een tweede gele kaart kreeg voor vermeend onsportief gedrag.

Scheidsrechter Joey Kooij gaf Määttä diens eerste gele prent voor tijdrekken. Vlak na rust schoot de Groningen-speler de bal in de buik van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh, waarna hij kon inrukken. Tegen twee gele kaarten kan in principe geen protest aangetekend worden, maar Groningen ziet kansen om de schorsing ongedaan te maken. Er is schriftelijk protest aangetekend bij de KNVB, weet Voetbal International.

"We vinden dit een dusdanig merkwaardige beslissing dat we onze stem willen laten horen", reageert algemeen directeur Wouter Gudde. Kooij verklaarde de tweede gele kaart te hebben gegeven van wege 'onsportief gedrag'. Gudde: "Maar in de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter."

"Door deze onjuiste beslissing dreigen we nu twee keer gedupeerd te worden. De eerste keer omdat we tegen Feyenoord het duel moesten uitspelen met tien man, de tweede keer omdat we Isak zoals het nu staat niet mogen opstellen tegen AZ. Dat is in onze ogen compleet onredelijk."