Shakhtar-kenner waarschuwt Feyenoord: 'Ze hebben vechtlust en gaan tot uiterste'

Feyenoord gewaarschuwd: 'Shakhtar haalt kracht uit de huidige situatie'

9 maart 2023 om 10:39

Patrick van Leeuwen waarschuwt Feyenoord voor het gehavende Shakhtar Donetsk. De tactiek van de Oekraïense ploeg is vanwege hun vele blessures en vertrokken spelers volgens hem 'onvoorspelbaar'. 

Shakhtar beschikt over een groot aantal afwezigen in de defensie. "De ploeg heeft eigenlijk nog twee inzetbare verdedigers over", zegt Van Leeuwen, trainer bij Zorya Loehansk, die Shakhtar wekelijks ziet spelen in hun competitie. "Met zo veel afwezigen verwacht ik dat ze compacter gaan spelen. Maar juist door het grote aantal afwezigen is het moeilijk te voorspellen hoe het team gaat spelen. Normaal speelt Shakhtar altijd in dezelfde stijl. Ze gaan uit van balbezit met veel positiewisselingen. De aanval is de basis."

Hirnyky hebben veel spelers laten vertrekken, vooral vanwege de oorlog die gaande was. Nu bestaat het elftal uit een groot aantal Oekraïners, die een specifieke kracht met zich meebrengen. "Het vertrek van de buitenlandse spelers heeft natuurlijk impact. Al hebben de Oekraïense spelers wel vechtlust, ze halen kracht uit de huidige situatie en gaan tot het uiterste om te winnen. Aanvoerder en middenvelder Taras Stepanenko is nu de belangrijkste speler. Hij organiseert het team. Daarnaast hebben ze een aantal talentvolle middenvelders", aldus Van Leeuwen.