Nagelsmann lovend over Mazraoui

Nagelsmann lovend over Mazraoui, meespelen 'vermoeide' De Ligt onzeker

10 maart om 14:29

Noussair Mazraoui komt mogelijk dit weekend tegen Augsburg weer in actie voor Bayern München. Trainer Julian Nagelsmann heeft op de voorbeschouwende persconferentie mooie woorden voor de rechtervleugelverdediger.

Mazraoui kwakkelt al geruime tijd met een blessure en kwam dit kalenderjaar nog niet in actie. Woensdag, toen Bayern het in de return van de achtste finale van de Champions League opnam tegen Paris Saint-Germain, zat hij weer op de bank. "Hij doet tijdens de training goed mee en maakt een heel goede indruk", aldus Nagelsmann.

"Ik denk dat hij snel weer op honderd procent zit. Hij heeft altijd goede oplossingen en hij is niets verleerd." Mazraoui moet voor de rechtsbackpositie concurreren met Benjamin Pavard, die terugkeert van een schorsing, en Josip Stanisic. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur tegen PSG en maakte een sterke indruk. Helemaal ongeschonden is Bayern niet uit die confrontatie gekomen. "Eric Maxim Choupo-Moting is er zaterdag niet bij, hij heeft een probleem in de rug dat doorwerkt in de benen."

Mogelijk zit Matthijs de Ligt, uitblinker tegen PSG, ook op de reservebank. "Een paar spelers hebben gezegd vermoeid te zijn: De Ligt, Thomas Müller, Kingsley Coman en Leon Goretzka. We weten nog niet wie van hen kan beginnen."