Benzema haalt uit naar Deschamps na WK-claim: 'Heilige Didier'

Benzema slaat terug naar 'clown' en 'leugenaar' Deschamps na WK-claim

11 maart om 07:56
Laatste update: 11 maart om 08:38

Didier Deschamps en Karim Benzema strooien opnieuw met verwijten. De Franse bondscoach stelde dat hij Benzema nog had willen laten spelen op het WK in Qatar, maar dat de spits van Real Madrid zelf bedankte. Die laatste reageert als door een adder gebeten.

Benzema haakte kort voor het WK af met een dijbeenblessure. Deschamps riep geen vervanger op, waardoor de 35-jarige routinier tijdens het eindtoernooi had kunnen terugkeren in de selectie van Les Bleus. Dat kwam vooral in aanloop naar de finale tegen Argentinië ter sprake, maar volgens Deschamps koos Benzema er zelf voor om daar geen gebruik van te maken.

"De diagnose van onze dokter kwam overeen met die van de dokter van Real Madrid. In het beste geval had Benzema op 10 december terug kunnen keren op de training", legt de keuzeheer uit in Le Parisien. Op die dag speelde Frankrijk in de kwartfinale tegen Engeland. Hij stelt bovendien dat Benzema de selectie wat hem betreft nooit had hoeven verlaten. "Ik vertelde nog aan hem dat er geen haast bij was en dat hij met de teammanager zijn terugkeer bij de ploeg kon organiseren. Toen ik de dag erna wakker werd, begreep ik dat hij was vertrokken. Het was zijn beslissing, dat zal hij bevestigen. Ik begrijp en respecteer het."

De uitspraken van Deschamps schieten in het verkeerde keelgat bij Benzema, die via sociale media van zich afbijt. 'Wat een lef. Heilige Didier', schrijft hij, om daar een clown-emoji aan toe te voegen. Ook is er een filmpje te zien, waarin een man zegt: 'Leugenaar, wat een leugenaar'. Na het WK maakte Benzema bekend dat hij definitief is gestopt als international.