Pavlidis getipt als Eredivisie-topscorer: 'Echt bewondering voor zijn techniek'

Pavlidis getipt als Eredivisie-topscorer: 'Echt bewondering voor zijn techniek'

12 maart - 09:07
11

Kees Kist en Roy Makaay concluderen dat het de Eredivisie momenteel ontbeert aan echte topschutters. FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas voert momenteel het klassement aan met twaalf goals, maar de voormalige goalgetters dichten Vangelis Pavlidis de beste kansen toe om topscorer te worden.

Makaay en Kist zien wel een verzachtende omstandigheid voor de geringe productie van de spitsen dit seizoen. "Vangelis Pavlidis heeft door een blessure in de eerste seizoenshelft acht wedstrijden gemist, Tasos Douvikas zat eerst achter Bas Dost op de bank bij FC Utrecht en Brian Brobbey speelt ook lang niet alles bij Ajax", stelt het AZ-icoon in De Telegraaf.

Kist denkt dat Pavlidis de beste papieren heeft om topscorer te worden. De Griek staat momenteel op elf doelpunten bij de Alkmaarders, net als Brobbey en Simons. "Ik vind dat die zich heel goed ontwikkelt en echt sterk is teruggekomen van zijn blessure. Ik heb echt bewondering voor zijn techniek en vaardigheid in de kleine ruimte. Hij heeft bewegingen waarmee hij zo drie, vier man het bos instuurt. Ik weet alleen niet of hij het egoïsme heeft van een echte topschutter."

Ook Makaay vindt Pavlidis 'echt een heel goede spits'. "Hij is heel compleet, scoort gemakkelijk, is tweebenig en is belangrijk voor zijn team. Het is altijd lastig te voorspellen wie er aan het einde van de rit bovenaan de topscorerslijst zal staan, maar als ik er één moet noemen, dan is dat Pavlidis."

De oud-spits van Deportiva de la Coruña en Bayern München ziet dat de spoeling dun is wat betreft Nederlandse spitsen. "Ik vind Brobbey wel heel talentvol, maar die moet nu eerst proberen vaste basisspeler te worden. Als je kijkt naar de mogelijkheden bij Oranje dan is het wel een beetje minder dan in mijn tijd toen ik concurrentie had van Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy, Jerrel Hasselbaink en Pierre van Hooijdonk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie