Reactie boze Cocu: 'Er wordt dus stevig met elkaar gesproken'

Reactie boze Cocu: 'Er wordt dus stevig met elkaar gesproken'

13-03-2023 14:38
35

Een boze Philip Cocu heeft zijn ongenoegen geuit over de manier waarop Vitesse onderuit ging tegen Sparta. De hoofdtrainer baalt als een stekker van de wedstrijd, blijkt uit een gesprek met de Gelderlander.

Cocu ergerde zich onder anderen aan de mentaliteit van de Vitesse-spelers. "Ik mis bij een deel van de groep beleving en dat maakt me boos. Sommige zaken hebben niets van doen met een goede of slechte wedstrijd. Het draait om passie. Iedereen moet toch heel goed beseffen in welke positie wij verkeren. Ik mis dat bewustzijn bij een aantal spelers. Echt, er zijn er genoeg die volop bezig zijn met overleven, maar bij een deel moet verandering optreden. Het is niet vrijblijvend voetballen. Gelatenheid en nonchalance kan echt niet", zegt de kritische Cocu.

Harde woorden van Cocu, die geen reden ziet om lief te zijn voor zijn elftal. "Niets gaat vanzelf. Niets loopt lekker. Dat hakt er in bij de veelal jonge spelersgroep. Juist dan moet de strijdlust bovendrijven. Hier wordt een houding gevraagd alsof je met tien man tegen Utrecht staat. Dat wil ik zien. Dan neem ik iedereen in bescherming. Maar nu is daar geen reden toe. Er wordt dus wel even stevig met elkaar gesproken."

De oefenmeester sluit af met zijn frustratie omtrent een tegengoal van Sparta. "Zeker die tweede goal, op slag van rust, irriteert me. Op die situatie, met een aanval over de flanken met een diepgaande back, is vooraf nog gehamerd. Iedereen weet ervan. Maar toch staan we verkeerd. Dat is voetbalgogme. Ja, daar baal ik echt van. We zitten echt in zwaar weer", concludeert de hoofdtrainer.