Via Jong Ajax naar Eredivisie: Dit voelt wel als mijn doorbraak, ja

Via Jong Ajax naar Eredivisie: "Dit voelt wel als mijn doorbraak, ja"

14 maart - 14:26
23

Liam van Gelderen is blij met de stap die hij afgelopen zomer heeft gezet. De rechtsback verruilde Ajax voor FC Groningen en hij vindt steeds beter zijn draai bij de Trots van het Noorden, vertelt hij in het Noordhollands Dagblad.

Van Gelderen kwam uit voor de jeugd van AZ en Ajax en speelde met de Amsterdamse beloften in de Keuken Kampioen Divisie. Dat kan niet tippen aan de Eredivisie, stelt de verdediger. "Dit voelt wel als mijn doorbraak, ja. Natuurlijk heb ik ook veel wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax, maar dat is toch anders. Het is jammer dat ik in de eerste seizoenshelft niet veel kon spelen door een blessure. Maar we gaan de goede kant op, drie weken geleden heb ik tegen Excelsior ook mijn eerste doelpunt gemaakt."

Op bezoek bij zijn oude club AZ verloor Van Gelderen wel met Groningen (1-0). Zijn directe tegenstander Jesper Karlsson maakte het enige doelpunt voor de Alkmaarders. "Dat was geen fijn begin. Vorige week lukte het ons om Feyenoord lang op 0-0 te houden. Dan speel je als verdediger zo’n wedstrijd toch een stuk prettiger. Nu moet je gaan aanvallen. Dat is natuurlijk leuk, maar niet eenvoudig tegen een team als AZ."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie