Meulensteen begrijpt Arnhemse onrust: 'Een club als Vitesse is het niet gewend'

Vitesse-selectie begrijpt onvrede: 'Als je hier komt denk je aan linkerrijtje'

14 maart om 15:46

Melle Meulensteen heeft begrip voor de ontevredenheid die leeft onder de Vitesse-aanhang. De verdediger, bezig aan zijn eerste seizoen in Arnhem, maakt een moeizaam jaar door met de huidige nummer dertien van de Eredivisie.

Meulensteen rekende in het begin van dit seizoen niet op een klassering in de onderste regionen van de Eredivisie. "Een club als Vitesse is het niet gewend, als je hier komt spelen denk je dat je minimaal in het linkerrijtje meedoet. Jongens die van grotere clubs zijn gekomen denken dat ook. Inmiddels weten we echt wel dat het niet zo is", zegt hij tegen Voetbal International. Maar: "We moeten wel uitkijken dat we het allemaal niet te zwaar maken. Als het goed is, is het vaak heel goed, als het slecht is, is het vaak heel slecht. Daar zit wel iets tussen."

Toch begrijpt Meulensteen dat de eigen aanhang meer verwacht dan de dertiende plaats. "De fans waren niet tevreden en daar hadden ze alle reden toe. Wij waren ook zeker niet tevreden, het was gewoon niet goed genoeg." Met de rest van de selectie bedankte Meulensteen na het duel met Sparta Rotterdam (3-1) de meegereisde supporters. "Ik heb niet gehoord wat er precies gezegd is, feit is dat ze teleurgesteld zijn. Net als wij."