Özyakup over clash met Van Persie: 'Ik ga nooit meer met hem praten'

Özyakup over clash met Van Persie: 'Ik ga nooit meer met hem praten'

14-03-2023 17:43
37

Oguzhan Özyakup spreekt met bijzonder veel warmte over Robin van Persie, maar na een verhitte Turkse derby verbraken ze enige tijd het contact. De dertigjarige middenvelder blikt terug op het akkefietje met de voormalig topaanvaller.

"Ik zie Van Persie als mijn grote broer. Hij was en is mijn voorbeeld", begint Özyakup in het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus. "Hij ging ook vanuit Nederland naar Arsenal. Daar hielp hij mij heel veel. Ook in de periode dat ik heel dicht tegen het eerste elftal aanzat. Ik denk niet dat iemand anders een ander persoon zo erg zou helpen. Hij heeft echt zijn best voor mij gedaan."

De twee kwamen elkaar jaren later weer tegen in Turkije, hoewel de Fortuna Sittard-middenvelder bij Besiktas speelde en Van Persie voor Fenerbahçe koos. "Toen heb ik alles voor hem moeten doen, want ik speelde daar al vijf jaar. Ik had echt gehoopt dat hij naar ons zou komen, maar het liep zo", aldus Özyakup. "We waren bijna elke dag samen, maar toen kregen we een discussie op het veld. Daardoor hebben we elkaar een tijdje niet gesproken."

De topscorer aller tijden van Oranje vierde onder meer een doelpunt voor de neus van de 43-voudig Turks international. "Er gebeurde al van alles vooraf. Het begon al in de spelerstunnel. Het was echt een heftige wedstrijd. We hadden altijd strijd met Fenerbahçe. Rode kaarten, noem maar op. Aan het begin van de wedstrijd voelde ik dat zij het op mij hadden gemunt. Binnen vijf minuten werd ik acht keer getackeld, en hard."

"Ik was aanvoerder en praatte met de scheidsrechter. Toen kwam Robin: je moet niet zo veel praten. Het ging op en neer en toen hij scoorde gleed hij voor me. Toen zei ik: ik ga nooit meer met hem praten", aldus Özyakup, die uiteindelijk belde om zijn excuses aan te bieden. "Ik ben jonger en had niet zo moeten reageren. We hebben het uitgepraat." Overigens werkten ze ook bij Feyenoord kortstondig samen als speler en spitsentrainer.