Van Dijk krijgt kritiek op stabiliteit: 'Dit hadden de grootste verdedigers nooit'

Van Dijk krijgt kritiek op stabiliteit: 'Dit hadden de grootste verdedigers nooit'

15 maart - 23:47
30

Rio Ferdinand vindt dat de vormdipjes van Virgil van Dijk niet thuishoren bij een verdediger van zijn klasse. In vergelijking tot de grotere verdedigers uit de historie van de Premier League trekt de analist een harde conclusie over de Nederlander.

"Natuurlijk zijn er wel eens fases in je carrière waar het niet allemaal volgens plan gaat", vertelt Ferdinand voor aanvang van de wedstrijd tegen Real Madrid bij BT Sport. "Maar als je kijkt naar de beste verdedigers van de laatste jaren zoals Jaap Stam, John Terry, Nemanja Vidic of Vincent Kompany. Ik kan me niet herinneren dat die jongens een seizoen lang uit vorm waren of een lange periode van acht of negen wedstrijden waarin het niet goed ging."

Volgens Ferdinand heeft het team er ook wel mee te maken, maar iemand zijn vorm ligt ook vaak genoeg aan de speler zelf. "Soms ben je zo goed als het team waar je mee speelt. Maar Van Dijk krijgt dit team niet op de rit in de manier waarop ze nu spelen."

Ook oud-Liverpool spits Michael Owen neemt het wat meer op voor Van Dijk. "Als het slecht gaat met het team, dan is zijn positie gewoon ellendig om te spelen. Het valt nu echt op als hij een cruciale fout maakt, dat is normaal een stuk minder."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie