'Niet gezegd dat AZ niet aan Ajax verkoopt, maar het is wel raar'

'Niet gezegd dat AZ niet aan Ajax verkoopt, maar het is wel raar'

16 maart - 18:07 Laatste update: 18:58
42

Technisch directeur Max Huiberts van AZ heeft nog geen contact gehad met Ajax over Tijjani Reijnders. Voor de camera van ESPN reageert hij op de vermeende belangstelling van de Amsterdammers in de 24-jarige middenvelder.

Ondanks de goede prestaties van AZ staat de telefoon van Huiberts nog niet roodgloeiend. "Bij mij niet. Dat is sowieso wel veranderd ten opzichte van vroeger. Toen was het veel meer zo dat clubs contact met elkaar zochten als er sprake was van interesse in een speler", reageert de directeur bij ESPN. "Dat gaat tegenwoordig veel meer via de omgeving van de speler. Een zaakwaarnemer, begeleider, vader, ooms, neven. Ik heb nog geen telefoontjes gehad."

Ook van Ajax hoorde Huiberts dus nog niets. De Amsterdammers worden in verband gebracht met Reijnders. "Ik weet niet of ze bij Tijjani hebben geïnformeerd. Het is wel gebruikelijk dat als wij geïnteresseerd zijn in een speler, de clubs contact met elkaar hebben. Dat is niet gebeurd. In bredere zin is het wel zo dat op het moment dat spelers goed presteren, en dat doet Tijjani, dat er automatisch interesse vanuit andere competities komt."

Of er valt te praten als Ajax zich meldt, laat Huiberts een beetje in het midden "Het enige dat ik kan zeggen is dat wij niet voor niets met hem hebben verlengd. Wij willen graag dat hij nog een wat langere tijd bij AZ blijft spelen." Wel bestrijdt hij ooit te hebben gezegd dat AZ niet verkoopt aan Ajax of de andere titelconcurrenten. "Ik krijg die vraag telkens, maar ik heb nooit gezegd dat wij geen spelers verkopen aan Ajax of welke club dan ook. Ik zeg wel altijd dat het heel raar is dat als je van clubs wil winnen in je eigen competitie, je dan je beste spelers verkoopt aan die clubs. Je noemt net Owen Wijndal, het is weleens eerder gebeurd. Alleen het wordt wel minder, omdat we zelf ook op een bepaald niveau acteren." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie