Ten Hag ziet Ronaldo ingehaald worden: 'Zijn vorm zegt iets over teamprestatie'

Ten Hag ziet Ronaldo ingehaald worden: 'Zijn vorm zegt iets over teamprestatie'

17-03-2023 11:12 Laatste update: 17:28
11

Erik ten Hag heeft mooie woorden voor Marcus Rashford, die zich in de return tegen Real Betis (0-1) kroonde tot matchwinner. De 25-jarige buitenspeler is Cristiano Ronaldo voorbijgestreefd in de lijst van meeste Europese doelpunten voor Manchester United.

Een fraaie pegel van afstand maakte tegen Betis het verschil. Over twee wedstrijden zegevierde United met 5-1, waarmee de kwartfinales van de Europa League relatief eenvoudig bereikt werden. "Zijn vorm zegt wel iets over de teamprestaties, en iets over hem", zegt Ten Hag op het persmoment na afloop over Rashford. "Als hij de focus behoudt en zorgt dat hij de energie heeft, zal hij in scoringspositie komen en dan gaat het om hem."

"Hij is in staat om kansen af te maken", vervolgt de Nederlandse manager. "Alle goede spitsen weten dat niet elke kans raak is, maar de helft moet wel binnen want zoveel kansen krijg je niet." Rashford is los sinds het vertrek van Ronaldo. Na het WK scoorde hij al negentien keer in 24 wedstrijden. Zijn treffer tegen Betis was zijn 25ste Europese goal. Ronaldo kwam in dienst van United tot 24.

Met 25 doelpunten staat Rashford op de zesde plaats op de eeuwige ranglijst van United. Lijstaanvoerder is Wayne Rooney, die tot 39 Europese doelpunten komt. Ruud van Nistelrooij staat met 38 treffers op plek twee.