Kieft over Klassieker: 'De druk staat er vooral bij Ajax vol op zondag'

Kieft over Klassieker: 'De druk staat er vooral bij Ajax vol op zondag'

17-03-2023 20:29
44

Wim Kieft is van mening dat de druk komende zondag tijdens de Klassieker bij Ajax ligt. De oud-spits stelt eveneens dat Feyenoord in Amsterdam geen last zal hebben van het midweekse treffen met Shakhtar Donetsk.

Kieft wijdt zijn column voor De Telegraaf aan de naderende ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord van komende zondagmiddag. 'De drie punten en de wetenschap dat je bij een verliespartij de landstitel verspeelt, zorgen ervoor dat de druk er vooral bij Ajax vol op staat zondag', aldus Kieft. 

Wedden

Meer odds

De zestigjarige aanvaller van weleer ziet wel dat Ajax een meer ervaren selectie heeft. 'Aan de andere kant lopen daar veel meer spelers rond die daar tijdens hun carrière al vaker mee zijn geconfronteerd.'

Waar Ajax zich deze week volledig kon focussen op het treffen met Feyenoord, rekenden de Rotterdammers donderdagavond nog overtuigend in de eigen Kuip af met Shakhtar (7-1). 'Als je op die manier speelt als Feyenoord en zo wint, dan tank je zoveel vertrouwen dat je de vermoeidheid van een paar dagen eerder niet voelt in je benen', besluit Kieft.