'Griezmann ziet droom in rook opgaan en baalt van Deschamps-besluit bij Frankrijk'

'Griezmann ziet droom in rook opgaan en baalt van Deschamps-besluit bij Frankrijk'

21 maart 2023 om 12:54
Laatste update: 21 maart 2023 om 12:55

Antoine Griezmann is teleurgesteld door het besluit van bondscoach Didier Deschamps, weten Le Figaro en RMC Sport. Niet de Atlético Madrid-aanvaller, maar Kylian Mbappé is de nieuwe aanvoerder van de Franse nationale ploeg. 

Door het afzwaaien van Hugo Lloris en Raphaël Varane moest Deschamps een nieuwe aanvoerder kiezen. De keuze van de bondscoach is gevallen op de 24-jarige Mbappé. Naar verluidt had Griezmann, die benoemd is tot vice-aanvoerder, rekening gehouden met het aanvoerderschap. Volgens Franse media is hij zeer teleurgesteld door het besluit van Deschamps.

Le Figaro schrijft dat het Griezmanns 'droom' is om op het EK 2024 aanvoerder van Les Bleus te zijn. Andere Franse media melden dat de aanvaller zelf overweegt te stoppen bij de nationale ploeg, maar dat gerucht is uit de lucht gehaald door RMC Sport. De krant geeft aan dat de 32-jarige Fransman zeker teleurgesteld is, maar wel wil blijven uitkomen voor de nationale ploeg. Dat Griezmann een goede band met Deschamps heeft, zou bijdragen aan zijn keuze.

Aanstaande vrijdag treffen de Fransen het Nederlands elftal in Parijs voor de EK-kwalificatie. Griezmann is al jaren een onbetwiste basisspeler geweest voor zijn land en speelde tot dusver 117 interlands. In dat aantal was hij goed voor 42 doelpunten.