Hartman neemt opvallend kledingstuk mee naar Jong Oranje: 'Kwestie van bijgeloof'

Hartman neemt opvallend kledingstuk mee naar Jong Oranje: 'Kwestie van bijgeloof'

22-03-2023 09:08
64

Quilindschy Hartman vertelt dat hij voor het eerst in zijn leven een ander voetbalshirt dan die van Feyenoord aantrekt. De linkervleugelverdediger zit voor het eerst bij een vertegenwoordigend elftal van Oranje.

Nooit speelde Hartman een interland voor de jeugdelftallen van Nederland. Aanvankelijk zat hij bij de 37-koppige voorselectie van Ronald Koeman, maar die schifting overleefde hij niet, waardoor hij de komende weken zijn opwachting voor Jong Oranje gaat maken. "Voor de eerste keer zal ik een ander shirt aantrekken dan het Feyenoord-shirt. Nee, dat zal ik niet onder het Oranje-shirt dragen", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Wel neem ik een Feyenoord-onderbroek mee", onthult Hartman. "Kwestie van bijgeloof, ik zweer bij die onderbroek." Met Feyenoord is Hartman nog op drie fronten actief. "Eigenlijk is het niet normaal wat wij met een groep met zoveel nieuwe jongens presteren", zegt hij. "De discipline in het veld, de kameraadschap daarbuiten, we zijn een soort familie. Er heerst een gevoel in de kleedkamer dat we écht iets kunnen bereiken. Ik ben er trots op dat ik dit allemaal mag meemaken."