'Ongelooflijk trotse' Blind: 'Dit betekent ontzettend veel voor mij'

'Ongelooflijk trotse' Blind: 'Dit betekent ontzettend veel voor mij'

25-03-2023 09:15
169

Ondanks de afstraffing tegen Frankrijk had Daley Blind na afloop nog wel reden tot lachen. De 33-jarige routinier viel in de tweede helft in en speelde zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal. Daar is hij bijzonder trots op.

"Of je me mag feliciteren? Ja, natuurlijk", reageert Blind voor de camera van de NOS. "Ik zie dat nu wel los van het resultaat. Het is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Het team staat voorop en het is een teleurstelling wat we gebracht hebben, maar dat neemt niet weg dat je een individuele prestatie levert. Dat zorgt voor een glimlach op m'n gezicht, maar natuurlijk heb je die nederlaag ook in je achterhoofd."

De speler van Bayern München gaf na afloop een korte speech en werd 'even in het zonnetje gezet', vertelt hij. "Ik heb lichamelijke tegenslagen gehad, maar ben teruggekomen. Ik heb altijd geknokt voor mijn plekje in Oranje. Ik heb net wat gezegd in de kleedkamer, want het betekent ontzettend veel voor me. Het zijn ook jongens waar je lang mee optrekt, waar je veel interlands mee hebt gespeeld. Die leven met je mee en begrijpen goed dat het een mooi en bijzonder moment is. Ook door hen meld ik me graag bij Oranje. Het is altijd een eer om me te melden. Als je dat shirt aantrekt, dat is waar je het altijd voor doet."