Nieuw succesverhaal voor Ziyech en Amrabat: Marokko verslaat Brazilië in Tanger

26-03-2023 07:20
167

Marokko heeft vrijdagavond in een oefenwedstrijd in Tanger met 2-1 gewonnen van Brazilië. WK-uitblinkers Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat stonden in de basis bij de Leeuwen van de Atlas, terwijl bij Antony het bij de Brazilianen moest doen met een invalbeurt.

Het oefenduel met Brazilië was voor Marokko de eerste wedstrijd sinds het ongekend succesvolle WK van afgelopen winter, in Qatar. Ondanks dat het een oefenwedstrijd was, stonden er bij de Brazilianen veel topspelers op het veld. Zo hadden onder anderen Vinícius Júnior, Rodrygo en Casemiro een basisplaats.

De wedstrijd in de Marokkaanse havenstad was zeer vermakelijk. Beide landen creëerden kansen, maar het was het thuisland dat de voorsprong nam. Sofiane Boufal kreeg de bal in het Braziliaanse strafschopgebied en schoot de langs Palmeiras-doelman Weverton.

De ploeg Ramon Menezes, de interim-bondscoach van de Gele Kanaries, deed pas in de 67e minuut iets terug. Daar kwam wel het nodige geluk bij kijken. Manchester United-middenvelder Casemiro probeerde het van afstand, waarna Bounou over de bal heen dook: 1-1.

De Braziliaanse vreugde was van korte duur, want ruim tien minuten later liet invaller Abdelhamid Sabiri Tanger opnieuw juichen. Hij kreeg de bal na slecht verdedigen voor zijn voeten en schoot vervolgens via de onderkant van de lat raak. Door de zege op Brazilë, tevens de koploper van de FIFA-wereldranglijst, voegt Marokko een nieuw succesverhaal toe aan de indrukwekkende reeks die afgelopen WK in gang werd gezet. Toen strandde de Noord-Afrikanen in de halve finale, na zeges op onder meer België, Spanje en Portugal.