'Ajax denkt aan terugkeer van Kluivert'

Italiaanse en Spaanse geruchten: 'Ajax denkt aan terugkeer Kluivert'

27 maart 2023 om 14:52
Laatste update: 28 maart 2023 om 07:53

Justin Kluivert is op de radar van Ajax verschenen, zo meldt La Repubblica. AS Roma heeft transfers nodig om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen en hoopt een mooi bedrag te vangen voor de 23-jarige buitenspeler.

Kluivert speelt momenteel op huurbasis voor Valencia, dat hem graag definitief wil overnemen. De Spaanse club beschikt over een koopoptie van vijftien miljoen euro, maar hikt tegen dat bedrag aan. Dat weet El Desmarque, dat inhaakt op de berichtgeving van de Italiaanse krant. Los Che staat momenteel namelijk onder de degradatiestreep in La Liga, waardoor zowel de sportieve als financiële toekomst nog ongewis is. 

Valencia probeert sowieso om de transfersom wat te drukken, maar inmiddels zijn er andere kapers op de kust verschenen. Ook Ajax denkt aan een terugkeer van Kluivert. De tweevoudig Oranje-international verruilde de Amsterdammers in 2018 voor zeventien miljoen euro voor Roma, waar hij nooit een basisplaats wist te bemachtigen. Hij werd eerder al verhuurd aan RB Leipzig en OGC Nice. Onlangs zei Kluivert tegen Ziggo Sport dat Roma voor hem een 'gesloten boek is'.

Bij Valencia raakt Kluivert steeds beter op dreef. De teller staat op zes goals en twee assists in 22 officiële duels.