Veel lof voor Valencia-matchwinner Kluivert: 'Als een op hol geslagen paard'

Veel lof voor Valencia-matchwinner Kluivert: 'Als een op hol geslagen paard'

12-03-2023 07:24
27

Justin Kluivert is de gevierde man bij Valencia nadat hij zaterdag tegen Osasuna het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Spaanse media en trainer Rubén Baraja zijn lovend over de Nederlandse vleugelaanvaller.

Kluivert tekende een kwartier voor tijd voor de 1-0 in Mestalla met een fraaie uithaal. 'De beste speler van de wedstrijd', oordeelt AS. 'Hij was bij alle momenten betrokken en maakte het winnende doelpunt.'

Ook El Desmarque wijst de ex-Ajacied aan als Man van de Wedstrijd. Hij krijgt zelfs een 9. 'Hij is dynamisch en zorgt voor diepte. Hij is als een op hol geslagen paard dat voor gevaar zorgt zodra hij in het spel betrokken wordt. Bovendien werkte hij zich een slag in de rondte in verdedigend opzicht. In minuut 74 maakte hij een geweldig doelpunt dat uitbundig werd gevierd in Mestalla.

Het lokale Las Provincias ziet dat de trainerswissel goed uitpakt voor Kluivert. Gennaro Gattuso maakte vorige maand plaats voor clubicoon Baraja. 'Zijn komst heeft het leven van Kluivert veranderd. De Italiaan gaf de Nederlander ook wel speeltijd, maar hoewel hij scoorde en uitstekende acties maakte kreeg hij ook vreemde signalen.' Daarmee wordt verwezen naar uitspraken van Gattuso, die er meer dan eens op hamerde dat Kluivert meer voor het voetbal moest leven en dat een paar leuke acties per wedstrijd niet voldoende zijn.

Volgens Las Provincias heeft Baraja een 'andere stijl'. "Hij heeft hard gewerkt, maar had last van krampen op het eind. We moeten profiteren van zijn snelheid, dribbels en afronding. Deze week werkte hij goed en daardoor koos ik voor hem. Dit is goed voor de concurrentie in het team", zegt de Spaanse coach na het duel met Osasuna. 

Baraja spreekt zijn vertrouwen uit in Kluivert, die geen deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. "We hebben altijd op hem gerekend. Hij is snel en beslissend. Hij laat het team groeien en biedt ons variatie." De eenmalig international ging in de slotfase onder een staande ovatie naar de kant.