Van Dijk reageert op kritiek Van Basten en Gullit: 'Dat weten zij als geen ander'

Van Dijk reageert op kritiek Van Basten en Gullit: 'Dat weten zij als geen ander'

28-03-2023 07:10
82

Virgil van Dijk heeft gereageerd op de kritiek die Marco van Basten en Ruud Gullit geleverd hebben op hem. De captain van Oranje benadrukt dat hij geen robot is, terwijl hij eigenlijk van Van Basten en Gullit verwacht dat ze dit snappen.

In de afgelopen dagen kreeg Van Dijk kritiek. Zo ook van Van Basten en Gullit. Eerstgenoemde vindt dat de verdediger 'veel lawaai maakt' maar 'niks zegt', terwijl Gullit een bepaalde arrogantie ziet in het spel van zijn landgenoot. In gesprek met Ziggo Sport wordt Van Dijk geconfronteerd met de kritiek. "Ik ben als aanvoerder één van de ervaren jongens. Het is volkomen terecht dat er dan uiteindelijk kritiek komt. Maar goed, ik heb niks aan kritiek van mensen van buitenaf. Ik heb meer aan kritiek van mensen die erbij zijn."

"Iedereen mag tegenwoordig zijn mening hebben", gaat Van Dijk verder. "Of ik de lat onrealistisch hoog heb gelegd? Hoe kun je de lat nou onrealistisch hoog leggen? Ik denk dat ik heel constant ben geweest, dat is het juiste woord. Voetballen gaat met pieken en hopelijk niet te diepe dalen, maar het is vrij normaal dat je niet altijd heel constant kunt spelen, dat weten zij (Van Basten en Gullit, red.) als geen ander. Je hebt ook fases dat je zoekt naar je constante niveau."

"Ik denk dat mensen dat niet moeten vergeten, dat het normaal is dat spelers soms fouten maken en dat dit bij het voetbal hoort. Het is eigenlijk heel menselijk, ongeacht dat iedereen een podium krijgt en dat zo groter gemaakt kan worden. Wij als spelers weten als geen ander wanneer je wel of niet iets goed doet. We zijn geen robots, misschien vergeten mensen dat wel eens. Dat is nou eenmaal zo. Ik weet dondersgoed wanneer er soms meer initiatief getoond moet worden", besluit Van Dijk.