Van Seumeren dient Sneijder van repliek: 'Onzin natuurlijk, pertinent niet waar'

Van Seumeren dient Sneijder van repliek: 'Onzin natuurlijk, pertinent niet waar'

29-03-2023 07:48
88

Frans van Seumeren, grootaandeelhouder bij FC Utrecht, spreekt tegen dat hij Wesley Sneijder een functie binnen de club heeft toegezegd. De recordinternational van Oranje vertelde onlangs in Veronica Offside over de plannen die de 'suikeroom' met hem had bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie.

Begin deze maand onthulde Sneijder dat Henk Fraser, die in de zomer van 2022 begon aan zijn klus bij Utrecht, hem in diens technische staf wilde. Technisch directeur Jordy Zuidam zou hier een stokje voor gestoken hebben. Sneijder vertelde ook dat hij 2,5 jaar geleden al met Van Seumeren om tafel zat om te praten over een mogelijke rol binnen de club. 

Dat dit niet doorging, lag volgens Sneijder aan 'een sekte' binnen Utrecht. "Onzin natuurlijk, dat weet Wesley zelf ook wel. Als hij ermee zou bedoelen dat er veel jongens met een Utrecht-achtergrond bij de club werken, dan heeft hij gelijk. Ik vind het altijd fijn om Utrechtse jongens binnen de club te hebben", zegt Van Seumeren tegen Voetbal International.

"Die begrijpen de cultuur, de mentaliteit. Dat is bij Ajax of PSV toch niet anders?", vraagt hij zich af. "Toch draait alles om kwaliteit. Ik weet niet waarom Wes dat heeft gezegd, het is een prima gozer. We staan bij elkaar in de telefoon en bellen als dat nodig is. Hij suggereerde dat ik hem een functie bij de club had toegezegd. Dat is pertinent niet waar."