'Grote puinhoop' bij Ajax: 'Hamstra voor de bus gegooid, Lenderink uitgelachen'

'Grote puinhoop' bij Ajax: 'Hamstra voor de bus gegooid, Lenderink uitgelachen'

29-03-2023 08:12
171

Gerry Hamstra is door financieel directeur Susan Lenderink en kompaan Klaas-Jan Huntelaar 'voor de bus gegooid', weet clubwatcher Mike Verweij. De technisch directeur is met Ajax in gesprek over een contractontbinding.

Hamstra nam afgelopen zomer samen met Huntelaar en Lenderink het transferbeleid voor zijn rekening. "Het is een grote puinhoop geworden en nu wordt daar één iemand op afgerekend: het makkelijkste slachtoffer, Hamstra. Hij heeft ook heel veel fout gedaan, dus ik snap dat er koppen moeten rollen, maar het is wel heel makkelijk om hem eruit te gooien en Lenderink lekker door te laten gaan alsof er niets is gebeurd", zegt Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf.

Lenderink wordt volgens de clubwatcher na de voorbije transferzomer niet bepaald serieus meer genomen binnen Ajax. De Amsterdammers kochten voor dik honderd miljoen euro in, terwijl lang niet alle aankopen voldoen. "Lenderink is sinds het vertrek van Marc Overmars in de ontstane ruimte gedoken en vindt het zó machtig mooi om bij al die onderhandelingen aan tafel te zitten."

"Maar op momenten dat ze op de rem moet trappen doet ze het niet en op momenten dat ze niet op de rem moet trappen, doet ze het wel. Iedereen binnen de organisatie lacht haar een beetje uit. Ze heeft er echt een puinhoop van gemaakt."