'Topnieuws voor Ajax: PSV volgt Amsterdams voorbeeld niet en heet uitfans welkom'

'Topnieuws voor Ajax: PSV volgt Amsterdams voorbeeld niet en heet uitfans welkom'

29-03-2023 21:12 Laatste update: 21:15
254

PSV gaat fans van Ajax toestaan tijdens de onderlinge wedstrijd tussen beide clubs in april. Dat laat het Eindhovens Dagblad weten. Het zou gaan om zevenhonderd supporters die het Philips Stadion in mogen. 

De leiding van de stad Eindhoven is daarmee een stuk vrijgeviger dan de collega’s uit Amsterdam. Bij de wedstrijd tussen beide clubs in de Johan Cruijff Arena in november mochten er namelijk geen uitfans van PSV komen. De Amsterdamse machtsdriehoek koos daarvoor vanwege de antisemitische spreekkoren van de aanhang van de Eindhovenaren, tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Het duel tussen PSV en Ajax op 23 april kan wel eens een hele cruciale worden voor de eindstand van de Eredivisie. De Amsterdammers hebben op dit moment slechts twee punten voorsprong op de Eindhovenaren en een overwinning in de onderlinge wedstrijd kan dus voor beide teams genoeg zijn om plek twee of zelfs het kampioenschap nog te behalen. Ajax staat nog zes punten achter op koploper Feyenoord, PSV zelfs acht.