Vriends wil stunten tegen Feyenoord: 'Zou het seizoen nog meer glans geven'

Vriends wil stunten tegen Feyenoord: 'Zou het seizoen nog meer glans geven'

30-03-2023 08:25 Laatste update: 09:02
123

Adil Auassar en Bart Vriends hopen komend weekend het al succesvolle seizoen van Sparta extra glans te geven door Feyenoord te verslaan. De koploper van de Eredivisie is zondag om 14.30 uur te gast op Het Kasteel.

Sparta draait onder trainer Maurice Steijn een geweldig seizoen, en staat knap zesde. "We genieten er met volle teugen van, maar we zijn nog niet zo tevreden dat we achterover gaan leunen met play-offs om Europees voetbal in het vooruitzicht", aldus Vriends in gesprek met De Telegraaf

Wedden

Meer odds

Zondag wacht Feyenoord. In het seizoen 2016/17 won Sparta van de stadgenoot. "Wij hebben als Spartanen niet zoveel te maken met Feyenoord, maar ik kan me wel herinneren dat zij ons feestje toen hebben gekaapt", vervolgt Vriends. "We speelden ons op de laatste dag veilig bij Go Ahead Eagles en waren wel klaar voor een feestje, maar de hele stad was afgesloten omdat Feyenoord kampioen was geworden. Dus er was geen hol te beleven hier. Maar verder heeft Feyenoord een formidabel seizoen, een beetje parallel aan dat van ons."

Een zege op Feyenoord zou de kers op de taart zijn. "Als we het echt een bekroning willen geven, dan past winnen van een topclub daar nog bij. Daar zijn we tot op heden nog niet in geslaagd, maar dat zou het nog meer glans kunnen geven." Auassar maakte deze week bekend na dit seizoen te stoppen. Een eventuele stunt tegen Feyenoord zou voor hem niks veranderen aan zijn naderende afscheid, dat sowieso al mooi wordt. "Dat hangt voor mij niet van deze ene wedstrijd af", besluit de verdediger.