Laatst overgebleven Nederlander kwijnt weg bij Mainz: 'Accepteert speelstijl niet'

Laatst overgebleven Nederlander kwijnt weg bij Mainz: 'Accepteert speelstijl niet'

30-03-2023 20:16 Laatste update: 20:21
13

De overstap van Delano Burgzorg naar FSV Mainz begon zo mooi, maar uiteindelijk is het niet wat de aanvaller ervan gehoopt had. Hij speelde sinds 5 november geen minuut meer en dat ligt volgens zijn trainer Bo Svensson volledig aan Burgzorg zelf.

Volgens de Deense trainer geeft Burgzorg wel goed aan welke kwaliteiten hij heeft, maar accepteert of begrijpt hij de speelstijl niet. "Hij is goed in die één-tegen-één duels, maar dat zijn hypothetische kwaliteiten", vertelt Svensson tegen Kicker over de situatie van Burgzorg. "Hij heeft nog steeds onze speelwijze niet geaccepteerd. We hebben ook een gesprek gehad, waarin ik duidelijk aan heb gegeven hoe ik hem nu zie."

De trainer zegt dus dat er geen aanvaring heeft plaatsgevonden tussen de twee, maar Burgzorg en de club hebben op dit moment een wisselende visie. "Hij is natuurlijk niet tevreden dat hij niet bij de wedstrijdselectie zat, terwijl er een of twee aanvallers ontbraken. Maar hij kan nu beter omgaan met zijn rol en traint de laatste tijd weer beter."

In januari 2022 werd Burgzorg al uitgeleend aan Mainz, maar in de zomer werd hij voor twee miljoen euro definitief overgenomen. Zijn contract in Duitsland loopt tot de zomer van 2025. Ooit speelde hij met Jeremiah St.Juste en Jean-Paul Boëtius met meerdere Nederlanders samen, maar zij vertrokken allebei.