Afscheid Van Hooijdonk nadert: 'Denk dat Sydney bij Bologna aan de slag wil'

Afscheid Van Hooijdonk nadert: 'Denk dat Sydney bij Bologna aan de slag wil'

12 april - 07:59 Laatste update: 09:29
36

Ferry de Haan verwacht dat Sydney van Hooijdonk na dit seizoen niet meer in het shirt van sc Heerenveen te bewonderen is. De Bologna-huurling is de laatste weken behoorlijk op dreef en was afgelopen weekend nog twee keer trefzeker tegen FC Volendam. 

Heerenveen nam de 23-jarige Van Hooijdonk afgelopen zomer voor een tweede keer op huurbasis over van Bologna. Bij de Italiaanse club, waar ook Jerdy Schouten speelt, heeft de spits nog een contract tot medio 2025. 

De Haan, die deze week werd benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de Friezen, verwacht dat Van Hooijdonk na deze jaargang weer voor zijn kans wil gaan bij de Serie A-club. "Ik denk dat Sydney bij Bologna aan de slag wil en dat is ook terecht. Ik denk wel dat wij als club weer bewezen hebben een geweldig platform te zijn voor dit soort huurspelers, die ons echt sterker maken", aldus De Haan, in gesprek met De Telegraaf

Van Hooijdonk maakt dit seizoen nog kans op de topscorerstitel in de Eredivisie. In 27 competitieduels was hij goed voor dertien doelpunten. Alleen Anastasios Douvikas en Xavi Simons (beiden 14 goals) waren vaker trefzeker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s