Chilwell krijgt volle laag na opzichtige rode kaart: 'Hou hier helemaal niet van'

Chilwell krijgt volle laag na opzichtige rode kaart: 'Hou hier helemaal niet van'

12-04-2023 23:49
36

Ben Chilwell heeft zich door zijn opzichtige rode kaart tegen Real Madrid niet populair gemaakt bij Danny Blind. De analyticus vertelde bij Ziggo Sport dat hij het trekken aan de noodrem in zijn situatie totaal onnodig was.

Blind, die zelf ook verdediger was, zou deze actie op dat moment nooit inzetten. "Ik vind dat je altijd in deze fase van de wedstrijd moet vertrouwen op je keeper. Die staat er niet voor niks, die bal moet er altijd nog in. Dit doe je in de tachtigste minuut of in de return als het er echt om gaat. Ik hou hier helemaal niet van en het zal best wel licht zijn, maar ik vind dit echt oliedom. Je staat zo toch bijna de hele tweede helft met tien man."

Chilwell krijgt niet de volledige schuld van Blind, maar door zijn rode kaart had het wel een stuk slechter af kunnen lopen. "Je kan daardoor ook met 3 of 4-0 verliezen en dan is het helemaal klaar. Je moet altijd nog maar afwachten of zo'n bal erin vliegt." Chilwell trok na 59 minuten de doorgebroken Rodrygo naar beneden, waardoor hij na een lichte twijfel van de scheidsrechter direct kon inrukken