AZ in spagaat met Karlsson richting 'Anderlecht': 'Moeten op de rem trappen'

AZ in spagaat met Karlsson richting 'Anderlecht': 'Moeten op de rem trappen'

19-04-2023 12:03
27

Jesper Karlsson is een twijfelgeval voor de Conference League-return van AZ tegen RSC Anderlecht. De Zweedse aanvaller kampt met bovenbeenspierklachten. 

Het is zeer de vraag of Karlsson er donderdag bij kan zijn, als AZ een 2-0 achterstand tegen Anderlecht moet goed maken. De buitenspeler keerde in maart met 'lichte klachten' terug van interlandverplichtingen. Volgens AZ-trainer Pascal Jansen is Karlsson tegen beter weten in het veld ingestuurd. Afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard was Karlsson afwezig, nadat hij eerder 'niet helemaal okselfris' speelde. "Dat betekent dat we gewoon in eerste instantie in overleg met de medische staf en Jesper meer risico hebben genomen", laat Jansen optekenen door De Telegraaf.

Jansen hoopt dat Karlsson tegen Anderlecht inzetbaar is. De Zweed bleef tegen Fortuna dan ook bewust aan de kant. "We hebben gezegd, met alle belangrijke wedstrijden die nog komen gaan, dat we de deze maar moesten overslaan. In de hoop dat hij donderdag wel klaar is. Nu moeten we op de rem trappen en zeggen: we gaan niet verder dan we hebben gedaan."