NAC flikt het en pakt een zwaarbevochten punt in restant tegen Willem II

25-04-2023 15:05
92

NAC Breda heeft op de valreep een punt gepakt tegen Willem II. De ploeg van Peter Hyballa sloeg in de slotminuut toe in het restant van de Brabantse derby. Ezechiel Banzuzi tekende voor de 1-1.

In het lege Rat Verlegh Stadion had NAC nog achttien minuten om gelijk te maken, nadat het treffen op 14 april was gestaakt bij een 0-1 stand. Doelpuntenmaker Elton Kabangu werd bekogeld met bier, waardoor scheidsrechter Jeroen Manschot het duel toen staakte. Zonder publiek werd het Tilburgse doel veelvuldig onder vuur genomen, wat uiteindelijk tot succes leidde in de negentigste minuut. Banzuzi kopte de bal op assist van Boyd Lucassen in het net.

Zodoende redde hij de Bredase club van een nederlaag in de verhitte kraker. Het verschil tussen de twee Brabantse clubs bedraagt nu zeven punten. Zowel NAC als Willem II zijn vrijwel zeker van de play-offs om de Eredivisie.