'Ik moet nu de stap naar Ajax 1 gaan maken, plan om daar na de zomer te starten'

'Ik moet nu de stap naar Ajax 1 gaan maken, plan om daar na de zomer te starten'

25-04-2023 19:45
35

Christian Rasmussen heeft zijn contract bij Ajax verlengd. Dat maakt de twintigjarige Deen zelf bekend. Hij sluit komend seizoen in principe aan bij het eerste elftal van de Amsterdammers.

"Ik ben heel blij met dit moment en het is voor mij goed dat ik dit contract kan ondertekenen", vertelt Rasmussen bij Ajax TV. De veelzijdige aanvaller scoorde dit seizoen negen keer en gaf twee assists in 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende stap dient zich aan. "Ik heb veel in Jong Ajax gespeeld, en de volgende stap is naar het eerste elftal. Deze stap moet ik nu gaan maken."

Rasmussen hoopte na de aanstelling van John Heitinga al op een kans, maar hij raakte geblesseerd. "Ik deed het goed bij Jong Ajax en toen ging John naar het eerste elftal. Ik wilde hem toen graag volgen, het was jammer dat ik geblesseerd raakte. Ik hoop dat ik volgend seizoen onder hem kan spelen."

Rasmussen stelt alvast zijn persoonlijke doelen. "Ik wil speelminuten in het eerste elftal gaan maken en goed met hen trainen. Dan moet ik laten zien hoe goed ik ben voor het team. Het is het plan om na de zomer bij Ajax 1 te starten, maar ik moet eerst dit seizoen goed zien af te sluiten."

De oude verbintenis van Rasmussem liep volgend jaar zomer af. Hij ligt nu tot medio 2027 vast.