Racismerel lijkt met sisser af te lopen, Vanzeir traint weer mee in de MLS

Racismerel lijkt met sisser af te lopen, Vanzeir traint weer mee in de MLS

26 april - 08:07 Laatste update: 11:57
47

Dante Vanzeir is weer teruggekeerd in de Verenigde Staten en traint mee met de New York Red Bulls, weet Het Nieuwsblad. De Belgische voetballer raakte onlangs in opspraak nadat de speler zich racistisch uitte tegenover zijn tegenstanders in het duel met de San José Earthquakes.

Het liep begin april uit de hand in de Major League Soccer. Vanzeir werd beschuldigd van racisme en reisde in afwachting van het onderzoek terug naar België. In zijn thuisland stelde de voetballer dat het om een misverstand ging. De voetballer zou de witte scheidsrechter een 'monkey' hebben genoemd, bedoeld als 'idioot'. Voor tegenstanders in het veld zou het echter anders zijn overgekomen.

De MLS ging na onderzoek akkoord dat Vanzeir geen racistische intenties had, maar gaf wel een straf op van zes wedstrijden schorsing en een geldboete van 10.000 dollar. Binnen de New York Red Bulls wordt de speler gesteund en hoopt men het incident te vergeten. De spits ging op eigen initiatief in dialoog met de achterban, die zwaar teleurgesteld zijn in de voetballer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s