Van Dijk openhartig: 'Ik heb de lat zo hoog gelegd, maar ze hebben gelijk'

Van Dijk openhartig: 'Ik heb de lat zo hoog gelegd, maar ze hebben gelijk'

29-04-2023 22:23 Laatste update: 22:25
44

Virgil van Dijk begrijpt de kritiek aan zijn adres. In een openhartig interview met The Times erkent de Liverpool-verdediger dat hij niet op het constante niveau van de voorbije jaren presteert.

Na meerdere successeizoenen beleeft Liverpool een matig jaar. The Reds staan zevende in de Premier League en Van Dijk is mikpunt van kritiek. Die kritiek is volgens de Oranje-international terecht. "Ik weet dat ik een van de spelers ben waar naar gekeken wordt. Ik heb de lat de laatste vijf jaar zo hoog heb gelegd, dat het normaal is dat ik nu bekritiseerd word."

Van Dijk geeft toe dat de bij vlagen bikkelharde kritieken hem niet koud laten. "Niemand is immuun voor kritiek", vertelt hij. "Iedereen die dat beweert, liegt. Maar als je kritiek krijgt en je weet dat ze gelijk hebben, dan kun je maar één ding doen: hard werken en je focussen op beterschap."

Hoewel Van Dijk in een vormdip verkeert, twijfelt hij niet aan zijn eigen kunnen. "Ik heb jarenlang elke drie à vier dagen consistent op een hoog niveau gespeeld. Op dat niveaup probeer ik terug te komen en dat gaat me lukken. Daar maak ik me geen zorgen over."