Scherpen heeft plan en lijkt niet bij Vitesse te blijven: 'Championship heel mooi'

Scherpen heeft plan en lijkt niet bij Vitesse te blijven: 'Championship heel mooi'

2 mei om 19:51

Kjell Scherpen denkt niet dat hij volgend seizoen nog voor Vitesse speelt. De 23-jarige doelman, die wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, vertelt in de ESPN-podcast Fresia & Milan parkeren de bus over zijn toekomstplannen.

Scherpen heeft nog altijd het doel om te slagen in Engeland. "Mij lijkt de Championship wel heel mooi", reageert Scherpen op de vraag wat zijn plan is voor volgend seizoen. "Nu zie ik bijvoorbeeld Zian Flemming ook. Dat is geweldig hoe dat eraan toe gaat." De middenvelder is de grote man bij Millwall, dat zich nog kan plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Premier League

"Elk stadion is bomvol en heeft een geweldige sfeer", weet de oud-keeper van FC Emmen en Ajax. "Volgens mij speel je 46 wedstrijden per seizoen. Voor mijn vervolg in Engeland zou dat wel een mooie stap zijn. Ook hoe we daar geleefd hebben en hoe het afgelopen week een paar dagen was. Dat voelt gewoon heel goed. En toch anders dan in Nederland. Daar zitten we wel heel erg op onze plek. Dus ik hoop dat ik een jaar Championship kan spelen en dan omhoog kan kijken."

Scherpen ligt nog tot medio 2024 vast bij Brighton, dat veel indruk maakt onder manager Roberto De Zerbi. Hij ziet dat onder meer landgenoot Jan Paul van Hecke zich sterk ontwikkelt onder de Italiaan. "Het lijkt net een andere speler. En bij Jong Oranje doet hij het heel goed. Dus dan kan je wel zien dat een trainer ook invloed heeft op dat soort jongens, ondanks dat hij niet elke week speelt."