'Groot transfernieuws uit Madrid: Real gaat met Bellingham aan de haal'

'Groot transfernieuws uit Madrid: Real gaat met Bellingham aan de haal'

3 mei - 14:26 Laatste update: 15:02
120

De transfer van Jude Bellingham is plots in een stroomversnelling geraakt. De negentienjarige middenvelder van Borussia Dortmund maakt komende zomer zo goed als zeker de overstap naar Real Madrid. Met dat nieuws pakt Marca woensdag uit.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje staat Real Madrid op het punt om de komst van Bellingham af te ronden. De Koninklijke zou achter de coulissen al vele maanden aan de komst van het Engelse goudhaantje hebben gewerkt. Hoewel Liverpool en Manchester City bereid waren om meer te betalen, wil Bellingham zelf ook niets liever dan in het Estadio Santiago Bernabéu spelen. De Premier League-topclubs hebben zich daarom teruggetrokken.

Bellingham zal een contract tekenen tot medio 2029, weet Marca. Hoewel Borussia Dortmund inzette op een bedrag van 140 miljoen euro, zal Real Madrid uiteindelijk tussen de 100 en 120 miljoen betalen. Een overeenkomst tussen beide clubs 'ligt op schema'. Daarmee staat Real Madrid op het punt 'om de parel van de markt binnen te halen'. 

Bellingham groeide ondanks zijn jonge leeftijd al uit tot steunpilaar bij Dortmund, dat hem in 2020 voor zo'n 25 miljoen euro had overgenomen van Birmingham City. Dit seizoen was het toptalent goed voor elf goals en zeven assists in veertig officiële duels.