Romano bevestigt: Messi vertrekt bij PSG, langer verblijf uitgesloten

Romano bevestigt: Messi vertrekt bij PSG, langer verblijf uitgesloten

3 mei om 16:29
Laatste update: 3 mei om 16:49

Lionel Messi gaat Paris Saint-Germain aan het einde van het seizoen verlaten, meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfergoeroe is het honderd procent zeker dat de 35-jarige Argentijn uit de Franse hoofdstad vertrekt.

Messi domineert dinsdag en woensdag de headlines. PSG heeft de superster keihard gestraft, nadat de aanvaller zonder toestemming naar Saudi-Arabië was afgereisd. Eerder op de woensdag werd bekend dat Messi zou aansturen op een exit. Romano bevestigt dat en meldt dat er 'geen enkele twijfel' meer bestaat. Een maand geleden heeft Jorge Messi, de vader van de Argentijn, naar verluidt de clubleiding van PSG op de hoogte gebracht van het aanstaande vertrek.

Dat zou het 'breaking point' zijn geweest in de onderhandelingen tussen PSG en kamp-Messi om de wereldkampioen te behouden. Nu de bom tussen de Parijzenaren en Messi is gebarsten - Messi is twee weken niet welkom bij PSG - is het onduidelijk of en wanneer hij nog in actie komt. FC Barcelona zou volgens diverse media op pole position staan om Messi in te lijven.

Messi beschikte in Parijs over een aflopend contract, al was daarin een optie voor nog een jaar opgenomen. Sinds augustus 2021 speelt Messi bij PSG. De afgelopen twee jaar speelde hij 71 officiële wedstrijden, waarin hij 31 keer scoorde en 34 assists gaf.