Fàbregas ziet Chelsea door de ondergrens zakken: 'Lijkt wel een elftal olijven'

Fàbregas brandt oude club af: 'Chelsea bestaat uit 11 olijven zonder tactiek'

3 mei 2023 om 18:11

Cesc Fàbregas trekt de opmerkelijke vergelijking tussen Chelsea en een elftal olijven. De Spaanse analist is vol ongeloof over de fouten die de ploeg van manager Frank Lampard maakt, wat hem doet denken aan een moment uit zijn jeugd.

Fàbregas houdt geen blad voor de mond en brandt Chelsea volledig af na de 3-1 nederlaag tegen Arsenal van afgelopen dinsdag. "Toen ik klein was, had ik een coach, die elf olijven op tafel zette zonder enige tactiek. Dat is hoe ik Chelsea nu voor me zie. Vandaag (dinsdag, red.) zagen we twee teams, die enorm van elkaar verschillen. Het ene team was gestructureerd en gemotiveerd en dat liet Chelsea gewoon toe. Ik begrijp niet hoe Chelsea zulke technische en tactische fouten kan maken", vertelt de verbaasde Fàbregas na afloop bij Sky Sports.

In het ergste scenario kan Chelsea dit seizoen nog degraderen uit de Premier League. Met de strijd in de onderste regionen zijn The Blues niet bekend, ziet de oudgediende van de club. "De spelers zijn dit helemaal niet gewend. Je hebt hier een WK-winnaar, daar een WK-winnaar, WK-finalisten, aanvoerders van nationale teams zoals Brazilië, maar dat maakt in zulke situaties helemaal niks uit. Ik heb het te doen met Lampard. Ik begrijp dat hij het moeilijk heeft en soms ligt dat ook volledig aan de spelers, maar je moet ook in de spiegel kijken en vragen stellen", besluit Fàbregas.