Krüzen zou Peter Bosz volgen in droombaan bij Oranje

Krüzen verklapt ambities van boezemvriend: 'Peter Bosz heeft nog een droom'

3 mei 2023 om 17:37
Laatste update: 3 mei 2023 om 17:44

Hendrie Krüzen zou zijn werkzaamheden bij Heracles Almelo maar voor één andere klus inruilen: assistent worden onder boezemvriend Peter Bosz bij het Nederlands elftal. Dat is de grote droom van de momenteel werkloze Bosz, laat Krüzen weten. 

Krüzen is assistent-trainer bij Heracles en promoveerde onlangs met hoofdtrainer John Lammers naar de Eredivisie. Hij hoeft niet meer weg, tenzij Bosz ooit in beeld komt bij Oranje. De twee kennen elkaar door en werkten onder meer samen bij Bayer Leverkusen en bij Ajax in het seizoen 2016/17. 

"Er is nog maar één ding wat ik misschien zou willen", aldus Krüzen in gesprek met Voetbal International. "Peter heeft een droom om het Nederlands elftal nog te willen doen. Dan overweeg ik een rol als assistent. In combinatie met Heracles wellicht. Maar Ronald Koeman zit er net, ik hoop dat hij het goed doet. Peter zal ooit een ideale kandidaat zijn, voorlopig nog niet."

Afgelopen zondag maakte NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst bekend dat Ajax oudgediende Bosz zou hebben gepolst voor een terugkeer naar Amsterdam. Dat nieuws werd de dag erop gerectificeerd.