Jahanbakhsh op verschil met Ajax en PSV gewezen: 'Heb ik bij ons niet gezien'

Jahanbakhsh op verschil met Ajax en PSV gewezen: 'Heb ik bij ons niet gezien'

6 mei om 08:56

Alireza Jahanbakhsh ziet dat de selectie van Feyenoord ook in de slotfase van het seizoen nog topfit is. Volgens de 29-jarige Iraniër pushen de spelers elkaar al maandenlang om nog beter te worden.

Het viel het Algemeen Dagblad op dat spelers van Ajax en PSV met kramp kampten in de bekerfinale. Dat komt dit seizoen bij Feyenoord niet voor. "Spelers met kramp, dat heb ik dit seizoen volgens mij inderdaad niet eenmaal bij ons gezien. Ook niet bij AS Roma in Italië na honderdtwintig minuten voetbal", reageert Jahanbakhsh. "En we zetten altijd en overal vol druk, dat vreet echt energie."

De buitenspeler heeft wel een verklaring. "Wij zijn bij Feyenoord echt superfit, er past maar één woord bij hoe wij bezig zijn vanaf dag en dat is professionaliteit. We hebben de laatste maanden bijna wekelijks drie wedstrijden in acht dagen gespeeld. Dat kon iedereen aan." Zelf speelde hij al in de Premier League. Hij denkt dat Feyenoord qua fitheid niet onderdoet voor dat niveau. "Bij Feyenoord kijken ze nog meer naar individuele trajecten voor spelers. Naar voedingssupplementen van topkwaliteit, naar voeding per speler. Hoe fit onze selectie is, dat is bijna ongelooflijk."

Volgens Jahanbakhsh ligt het ook aan de mindset van de spelers. "Zeker. Geen junkfood, voldoende rust pakken, weinig suiker en weinig vet tot je nemen. Iedereen is daar mee bezig. Letterlijk, want we hebben elke maand weer een challenge waarbij we proberen nog fitter te worden." Zo was er een maand geen suiker op de club, werden mobiele telefoons vier weken in de ban gedaan en stond er een maand lang een ijskoud bad op iedereen te wachten.

"We pushen elkaar al maandenlang om beter te worden. "We doen aan yoga, aan meditatie, we hebben een ademhalingscoach. Ik spring echt bijna uit bed als ik wakker word, zo voel ik me. We zijn scherper door al die elementen."