'Als Ajax zou aankloppen, dan zou ik er serieus over nadenken om terug te keren'

'Als Ajax zou aankloppen, dan zou ik er serieus over nadenken om terug te keren'

13 mei om 11:24

Azor Matusiwa heeft het erg naar zijn zin bij Stade Reims, maar voor Ajax staat de middenvelder altijd open. Dat vertelt de oud-speler van de Amsterdammers en FC Groningen. Ajax zou ook één van de weinige clubs zijn, waarvoor Matusiwa Frankrijk zou verlaten.

"Als Ajax echt zou aankloppen bij mij, dan zou ik er serieus over gaan nadenken om terug te keren naar Nederland", vertelt Matusiwa tegen Ajax Showtime. "Bij Ajax heb ik gewoon een goede tijd gehad en ik heb er ook ontzettend veel geleerd. Ik ben ze altijd blijven volgen. Het blijft gewoon een grote club en ik denk dat ik me daar ook nog verder kan ontwikkelen." Matusiwa speelde van 2013 tot 2019 in de jeugd van Ajax.

Toch zou het voor Matusiwa een lastige beslissing zijn om Reims te verlaten voor een nieuw avontuur in Amsterdam. "Ik heb ook gezegd dat ik Reims niet voor de eerste de beste club verlaat. Ik voel gewoon een bepaalde waardering hier. Ik weet dat als ik fit ben, dat ik ga spelen. Dat ik mijn plek heb en dat ik die heb veroverd. Dat ga ik niet voor de eerste de beste club zomaar weggooien."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!